Er du klar til den 3. bølge – vil du øge indtjeningen og mindske risikoen?

Regnbue og sejlskibNu skal kursen fastlægges, og her gælder det om at fokusere på attraktive segmenter, hvor virksomheden kan opfylde vigtige kundebehov bedre end konkurrenterne.

Er du klar til at igangsætte den 3. store bølge, strategiudvikling, som bruser igennem dansk erhvervsliv, efter at de 2 andre bølger, omkostningsreduktioner og effektivitets-forbedringer har fjernet det, der ikke var fast forankret til virksomhedernes fundament og givet virksomhederne et nyt skub fremad.

Der er igen kommet fokus på strategiudvikling. At udvikle strategi, fastsætte og følge op på konkrete mål er ifølge Dansk Industris Produktivitetspanel rapport fra december 2013 virksomhedernes vigtigste indsatsområde frem mod år 2020 for derved at øge velstandsniveauet i Danmark med 20 mia. dkr. 

Strategisk rådgivning er da også den vigtigste serviceydelse for virksomhederne, når der søges rådgivning. Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik tegnede strategisk rådgivning sig for 24 procent af den samlede omsætning hos de virksomheder, der beskæftiger sig med ’anden rådgivning’ i 2012 – i 2010 var andelen 19 procent.

Men du kan også selv starte med at teste din nuværende strategi. Vi vedhæfter et spørgeskema med 10 spørgsmål, som vi vil anbefale, at du bruger lidt tid på at overveje.

Spørgeskema til strategi

Måske skal strategien ajourføres og måske allerede her i 1. halvår 2014 – inden arbejdet med handlingsplaner og budget for 2015 skal i gang i 2. halvår 2014?

I så fald har PSB-Management udviklet værktøjet StrategiFokus© som kan hjælpe dig med at udvikle krystalklare strategier, der viser hvordan virksomheden kan øge sin indtjening ved et konsekvent kundefokus og en målrettet tildeling af resurser.

Du kan læse mere herom på www.strategifokus.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Strategi. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s